TIPS OM BADPAKKEN TE VERZORGEN

We hebben een aantal tips om badpakken te verzorgen opgeschreven en hopen dat je er wat aan hebt en dat je daardoor langer plezier van je badpak zal hebben.

DE JUISTE MAAT

Zoals de titel het al aangeeft wees er bewust van je badpak in de voor jou juiste maat te kopen en niet denken dat het wel een maatje kleiner kan omdat het toch nog oprekt. Als je dit zou doen is het zo dat je zwemkleding sneller uitrekt en de elasticiteit van de stof minder zal worden. Waardoor het sneller kan gaan scheuren, vervormen en slijten. Ook is het verstandig om geen grotere maat te nemen dan je eigen maat omdat natte badkleding iets ruimer gaat worden en dat zit dan niet prettig.

SPOELEN en WASSEN

Doe je badpak nooit in de wasmachine! De Badpak bestaat meestal uit elastische stoffen zoals onder andere uit Elasthan, nylon en lycra. Deze stoffen kunnen worden beschadigd door de wasmachine, door de warmte, maar ook de constante beweging van de trommel.wastekens badpakkenonline

Wat je wel kan doen is:

Als je uit het water komt het badpak goed afspoelen met schoon (douche/kraan) water, zodat de chloor- of zoutresten er worden afgespoeld. Als je badpak wat vies is geworden kun je het daarna eventueel in lauw water wassen met een mild vloeibaar wasmiddel. Gebruik vooral geen bleekmiddel of andere vlekken-reiningers, veel te agressief voor je badpak. Laat je badpak niet uren in het sop weken, maar was met beleid je badpak met het milde sopje en spoel het goed uit met water. drogen badpakkenHet badpak mag je nooit uitwringen, dit gaat ook ten koste van de elasticiteit van je badpak.Hang je gewassen badpak niet te drogen in direct zonlicht, maar leg je badpak plat te drogen op een handdoek of wasrek. Het opbergen van je badpak doe je pas als deze helemaal droog is. Als je dit niet zou doen verkleurd je badpak en dat is natuurlijk erg zonde. Breng je badpak nooit naar de stomerij om te stomen. Ook wat misschien wel overbodig om te vermelden is dat je badpak niet gestreken mag worden.  Als je een nat badpak moet meenemen in een tas rol het badpak dan in een handdoek, zodat hij daardoor kan drogen. Badpak altijd echt droog opbergen in je kledingkast.

VERKLEURING

Het zoutgehalte in de zee, zonnestralen, chloor, agressieve wasmiddel (die je zeker niet moet gebruiken) en ga zo maar door kunnen en zullen de kleurintensiteit van de zwemkleding verminderen. Ook al is er een echte kleurechtheid is het niet uit te sluiten dat er bij bepaalde kleuren sneller een verkleuring optreed.

LANGER PLEZIER HOUDEN VAN JE BADPAK

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je favoriete badpakken en daarom geven we wat meer tips die voor het behoud van je badpak is.

Probeer zoveel mogelijk zonnebrandcreme en zonneoliën te vermijden op je badpak omdat de creme’s en olie het elastiek in de stof van het badpak op de langere duur zal beschadigen en ook zal er snel een verkleuring kunnen optreden, in combinatie met de zon.zonnetjes - badpakken online

Smeren badpakkenSmeer je daarom voordat je het badpak aan doet in zodat het zoveel mogelijk is ingetrokken.
Chloor en transpiratie zijn niet goed voor je badpak ook dit geeft enige verkleuring als er niet goed mee omgegaan zal worden, dus na het zwembad even goed douchen zodat het meeste chloor uit je zwemkleding is gespoeld. De transpiratie is ook voor de stof een soort bijtende stof, wissel daarom af met meerdere badpakken. Ga niet te veel in whirlpools, bubbelbaden dit kan als je een reflecterend badpak hebt beschadigd worden, door de hoge druk van het water tast het de kleuren en vezels aan. Laat dit je niet tegen houden om te genieten van de leuke kanten hiervan natuurlijk, we geven alleen aan wat het kan doen voor de stof. Kijk uit! Met het contact van ruwe oppervlakten zoals randen van het zwembad, rotsen, glijbanen, muurtjes, betonvloeren, surfboard en andere ruwe materialen deze zullen het badpak laten pluizen, pillen. Kleine lusjes kunnen hierdoor ontstaan. Door glijbanen kunnen de vezels in het badpak verbranden en zwakke plekken en gaten ontstaan.

TOT SLOT..

Dit waren een aantal tips en weetjes voor het behoud van je badpak en eventueel andere zwemkleding. Laat je niet beperken door de tips die aangeven dat iets niet goed voor je aanwinst is. Gewoon gezond verstand en een klein beetje de tips aanhouden zorgen ervoor dat JIJ langer plezier van je badpak hebt.

Lees ook de Geschiedenis van de badpakken in onze blog en nieuwtjes