Een Pareo of Sarong dragen bij je badpak?

De letterlijke betekenis van een Pareo komt uit het Tahitiaanse woord pāreu dat een omslagkledingstuk, doek is. Oorspronkelijk komt het uit de Cookeeilanden en Tahiti waar het een vrouwenkledingstuk is. Als een man het draagt word het maro genoemd, dan is het meer een lendendoek. Het kledingstuk is zo goed als gelijk aan de Maleise betekenis Sarong, die op dezelfde manier gedragen kan worden. Maar over het algemeen hebben we het in Europa over een Pareo of Sarong.

Wanneer ga je een Pareo of Sarong dragen?

pareo badpakkenAls je op vakantie bent en langs het strand of aan het zwembad zit en je wil even een wandeling maken om iets te halen uit je hotelkamer, een lekker ijsje halen of gewoon het strand over te lopen. Dan is het prettiger dat je een Pareo/Sarong draagt. Daardoor voelt je jezelf een stuk comfortabeler en minder bloot dan alleen in je badpak rond te lopen. Het lijkt een soort wikkelrok. De Pareo / Sarong geeft je een ‘veilig’ gevoel en ziet er ook heel mooi uit. Je hebt natuurlijk verschillende soorten pareo’s. Je hebt de korte pareo, de langere, waar je makkelijker iets                                                                                                                                               speelser mee om kan gaan.

Pareo Badpakken voorbeelden

Deze kan je als een een soort wikkelrok om je heupen doen, maar je kan het ook als een jurkje dragen. Dat is natuurlijk afhankelijk van de hoeveel stof die je daarvoor tot je beschikking hebt.
Ook hier heb je verschillen in de korte, makkelijk even snel om je heen. De langere pareo kan je simpel om je heen wikkelen, maar ook een mooi ogend jurkje van maken.
Zie voorbeeldje wat je er zoal van kan maken.(Klik op plaatje om te vergroten)

De stoffen waarvan de Pareo meestal van gemaakt is katoen, zijde, polyamide, viscose en gecombineerd met meerdere stoffen zoals katoen en zijde samen in een Pareo. Het voordeel van deze stoffen is dat het licht en luchtig is en daarbij niet onbelangrijk makkelijk te wassen. Al hebben sommige van de Pareo’s wel wat meer aandacht nodig door de diverse bewerkingen, kraaltjes en stiksels.
Wat je tegenwoordig ook veel ziet dat de print van het badpak ook in de Pareo terug komt, je kan ze aanschaffen als setje, maar ook zijn er legio aan combinaties mogelijk. De meeste kleuren van de badpakken en Pareo’s zijn goed samen te combineren.

We hebben rondom dit artikeltje wat voorbeeldjes van diverse Pareo’s van verschillende aanbieders geplaatst zodat je een beetje een idee krijgt wat er zoal te krijgen is.
Als het je maar niets lijkt een pareo te dragen dan is het altijd nog mogelijk een leuk tuniekje te nemen wat ook heel makkelijk te dragen is in combinatie met je badpak.
Succes met het uitzoeken van je nieuwe badpak en bij passende pareo.

pareo